شیوع ویروس کرونا (Covid19 ) که از چین آغاز شد خیلی زود جهان را تحت تاثیر خود قرار داد و درکشور ما هم اثرات عمیق خود را بر روی ارکان و ابعاد مختلف اجتماع، برجای گذاشت . از آنجایی که این ویروس از سرعت انتقال  بسیار بالایی برخوردار بوده و هست، خیلی زود تاثیر خود را بر تمامی افراد و همه فعالیتها آشکار کرد. از جمله، تعطیلی مدارس در تمامی کشورهای مبتلا در دستور کار مسوولان دولت ها و متولیان تعلیم و تربیت قرار گرفت. فاصله گذاری اجتماعی، تعطیلی مراکز علمی و دانشگاهی، تعطیلی مساجد و زیارتگاه ها ، لغو مراسم جمعی مذهبی، انحلال برنامه مسابقات ورزشی، تعطیلی همایش ها، همچنین برنامه ریزی برای برگزاری جلسات به صورت در فضای مجازی و به صورت الکترونیکی، بجای تشکیل حضوری آن، تعطیلی بسیاری از کسب و کارهای و  کارخانجات بزرگ که از ریسک بالایی برخوردار بودند، مسدود کردن  بوستان ها و پرهیز از ورود مردم به  پارک ها و مراکز تفریحی، اصرار مسوولان به در خانه ماندن مردم،  رواج آموزش های بهداشتی توسط رسانه ها  و تاکید بر رعایت بهداشت عمومی و فردی، از برنامه دولت برای مقابله با این معضل نو ظهور بود .در این میان ،دانشگاه فرهنگیان نیز به عنوان جزیی از نظام دانشگاهی کشور، از آسیب های آن مصون نماند تعطیلی کلاس های درس، عدم آمادگی لازم برای انجام آموزشهای الکترونیکی ،اجرای آزمون های غیر استاندارد، استفاده از نرم افزارهای متنوع و غیر مطمئن در تدریس، عدم دسترسی همه دانشجویان به اینترنت پر سرعت و یا عدم امکان تهیه گوشی های مورد نیازهمچنین  ابتلاء گروهی از دانشجویان و اساتید به ویروس کرونا  ومشکلات جسمی و روانی قرنطینه خانگی، تاثیرعمیقی بر کارکرد و دستیابی به اهداف این دانشگاه داشته است.

متاسفانه بر اساس شواهد و قراین این ویروس همچنان سال تحصیلی آینده نظام آموزشی ما را تحت تاثیر خود قرار خواهد داد لذا مساله اصلی که اساتید بسیجی دانشگاه فرهنگیان استان اصفهان را بر آن داشت که در قالب برنامه همایش ملی همه پژوهشگران کشور را به یاری بطلبند، این نکته مهم است که مسائل تربیتی و آموزشی دانشگاه فرهنگیان در پساکرونا چیست و راه حل این مسایل کدام است؟ پژوهش و مطالعات اساتید و محققین در این زمینه برای تدوین یک مقاله علمی و پژوهشی علاوه بر تاثیر مطلوب بردیدگاه و عملکرد نویسنده موجب می شود که سایرین نیز بتوانند از مشارکت فکری این پژوهشگران و صاحبنظران بهره گیری نموده وعاملی خواهد بود تا سال آتی را با آسیب کمتری نسبت به سال گذشته به پایان برسانیم. محورهای این همایش که با وسواس بسیار و طی ساعت ها بحث و مداقه علمی حاصل شده، بخوبی همه ابعاد این مساله را در چار چوب ماموریت دانشگاه فرهنگیان پوشش داده است. همچنین فعالیت های جانبی این همایش مانند اجرای کرسی های نقد و نظریه پردازی، تشکیل حلقه های صالحین و انجام سخنرانی های علمی حول این محورها  راهی است برای برون رفت بهتر از چالش های پیش رو.